Facebook – Liggecykler i Danmark

Efter at min Silvio Cruzbike, havde stået stille 1½ år, dækkene, og batteriet til hjælpemotoren skulle fornyes. Det er min 3 opdatering af cyklen, så den er faktisk en El~Silvio mrk 3.
Mit gamle batteri var på 240Wh og var fra 2006-7 til et 24V system. Imellemtiden er batteriet udgået, og elcykler er gået over til 36V system. Cruzbike har forhjulstræk, og jeg har placeret et standard forhjulsmotor i mit bagnav (så cyklen har to hjultræk).
Jeg valgte at købe et 24volt batteri direkte fra Kina med dertilhørende bagagebære. Jeg kører 28km fra Roskilde til Herlev, og når vinden står i vest, kan jeg risikere at skulle køre 20 km i direkte modvind. Derfor valgte jeg det største 24v batteri som jeg kunne skaffe på 840Wh.
Min motor er 180W, og den hjælper mig med bund hastigheden til de første 25km/t, herefter muskelkraft. Tophastigheden ligger på 52km/t.
Den første uge på liggecykel, fik jeg forbedret køretid med 10-15min per tur, i forhold til min elcykel (total tid 1t 20-1t 30min), og meget er min forbedring er at jeg kan "nå" lyskrydsene.
I løbet af ugen fik jeg ydmyet nogle racercykler, som jeg kørte fra (de bliver helt vilde når de ser en liggecykel... hæ hæ), jeg blev selvfølgelig også overhalet. Så hilste jeg på en trike, og en liggecykel i løbet af uge.
Om tirsdagen blev jeg råbt an fra en bil hvor i der var nogle af mine venner, da de overhalede mig igen efter et lyskryds. Demonstrerede jeg at min cykel også er en sofasovecykel, så tog de dette billede.

Fredag blev jeg rystet af en tætpåulykke. Jeg kørte med 29km/t imod et lyskryds, og havde sikret mig, at der ikke var nogen biler i højresvingbanen til venstre for mig. Jeg var den eneste cykelist på cykelstien, hastigheden holdes igennem igennem lyskrydset. I krydset accelere en bil som skal til venstre imod mig, og passere mit baghjul hundrede dele af et sekund bag mig. Der var stadig grøn for mig da jeg kom ud af lyskrydset.
Hvad udfaldet ville være ved 30km/t + 30km/t 60-80 grader på kørselsretningen, er nok givet.

Her er en crashtest som højresving imellem en cykel og bil.
www.youtube.com/watch?v=D646F40Z6cM

Nu har jeg købt en dagslys forlygte, for at forbedre min sikkerhed.

View on Facebook

Jeg sad og tænkte om jeg skulle tilbydes et kursus i hjulbyg for Liggecykler i Danmark jeg vil gerne men ejer ikke bil eller køre kort så min transport er på to hjul samt begrænset til Jylland og Fyn ... See MoreSee Less

View on Facebook

Som tidligere skrevet her på siden, vilLiggecykelforeningens bestyrelse forsøge at arrangere et alternativ til DM i år, da der ikke er nogen, der har meldt sig som arrangør. En mulighed er Astral biking Fjordløbet i Randers, som vi tidligere, for nogle år siden har deltaget i. Fjordløbet afvikles søndag den 13. august.
Hvis der er interesse herfor, vil klubben arrangere overnatning lørdag-søndag, 12-13/8 på Randers citycamping samt som sædvane byde på Pizza lørdag aften 🙂

Af hensyn til Hyttereservation på campingpladsen, er vi nødt at vide, hvem, der er interesseret i at deltage. Meld gerne tilbage på denne side, på Facebooksiden "Liggecykler i Danmark" eller via mail til foreningen.

View on Facebook

Har nogen her inde været nød til at give sit Rohloff nav et par kontrollerede slag med en fiberhammer for at få det til at løbe lettere ... See MoreSee Less

Italian entusiasm 🤤 ... See MoreSee Less

View on Facebook

Hjulbyggere, hjælp, Købt standard 36V/750w motor,- der fulgte eger med,- har nogen een ide om hvilken størrelse fælg, og hvilken fælg -jeg skal bruge/eger er 19 cm lange...???😀 ... See MoreSee Less

View on Facebook

Så er det prøve tid har monteret et Alfine 11 på min Street Machine Gt, første indtryk er godt skift glat som silke, og total lydløst, vender tilbage med indtryk hen af vejen ... See MoreSee Less

View on Facebook

Kan da godt lige være jeg var heldig! da der ikke skete mig noget. Uheldig var jeg vel også, altså fordi det indtræf....

Min trike brød sammen under kørsel.

På en nedkørsel fra en cykelsti til en anden var der et mindre bump, vel 5-10 cm brød stellet sammen, det vil sige det rør der holder forhjulene gav var simpelhen revnet hele vejen rundt om den svejsning der holdt de to hovedrør i stellet samlet.

Uden at være ekspert, så tror jeg det er metaltræthed der er årsagen.

Jeg sætter lige et par billeder ind.

Med udgangspunkt i tanken om det er metaltræthed, så tænker jeg at en medvirkende årsag til bruddet kan ligge den manglende affjedring ved forhjulene, lyder det som en antagelig teori?

Jeg har sendt historie, og billeder ind til Zzmeck og fortalt om bruddet, nu er det lidt spændende at se hvilken reaktion der kommer der fra.

Sælger min Speedmachine ... See MoreSee Less