Velomobil Oslo – Berlin

Årets EURO Tour for velomobiler blev en god oplevelse – i strålende sol. Det gode vejr lokkede mig til at køre uden kåbe på Leitra’en på det første stykke gennem Norge og Sverige. Resultatet var, at jeg blev rødskoldet som en kogt krebs og måtte skifte ham. Solcreme kunne nok have gjort gavn, og det var der andre (Halfdan m.f.), der var fornuftige nok til at bruge masser af. Da vi nåede København, satte  holdet kurs mod Ganløse for at overnatte og få udført reparationer hos Velomobilcenter DK.  Jeg tog til Herlev og skiftede min Leitra ud med en 20 år gammel model med fuld kåbe. Tidlig næste morgen gik det mod Gedser og færgen til Rostock. I regn fik jeg den første og eneste regulære punktering på turen, naturligvis en flintesten, der var trængt gennem Schwalbe Durano.  For andre deltagere blev punkteringer en ren plage, så alvorlig, at nogle opgav og vendte hjem, eller sprang på toget eller i en bil fra Rostock for at nå til Berlin sammen med os andre.  Jeg fulgtes med Marco Gercke, der kørte en Cabrio-Leitra, fra Rostock til målet: Brandenburger Tor . Jeg havde mit hyr med at holde hans tempo, men han er også 27 år yngre og i topform.

Berlin er blevet en del mere cykelvenlig, siden jeg var der sidst, og den gamle lufthavn midt i byen, Tempelhof, er blevet frirum for forskellige sportsgrene, alt fra boldspil til rulleskøjter, cykelløb, drageflyvning m.m.  Jeg overværede EM i cykelpolo.

Hjemturen gik over Polen og Sverige (Swinoujscie – Ystad). Strækningen fra Berlin og op til Østersøen er noget af en drøm for velomobilister.  Vej 109 er i fin stand, der er kun få og små bakker, og biltrafikken er moderat til ringe, i hvert fald på en alm. onsdag.  Altså mulighed for fuld speed hele vejen.    De andre turdeltagere fortsatte fra Berlin i forskellige retninger. Per Kristensen klarede hjemturen på kun 2 dage i Strada.  Englænderen John Highet er en af de virkelig seje. Han var også med i Euro Tour 2013. Den 65 årige pensionerede pilot havde først taget turen i sin Quest fra England over Holland-Tyskland-Danmark til Oslo, og fra Berlin ville han fortsætte  til Frankrig for at overvære HPV-VM  .

C G