Selvbyg

Liggecyklister har en forholdsvis stor tradition for at bygge sine cykler selv, eller i det mindste at “modificere” dem med nyt udstyr o.lign. Her er stedet hvor man kan skrive en side om sit projekt, uanset hvor konkret det måtte være.

Sæde
Til min gamle lowracer lavede jeg i 2002 et sæde af birkefiner, presset på en form vi havde/har i Aalborg Liggecykelklub. Det gav et fint stærkt sæde som ikke vejede overdrevet og som kan behandles som man har lyst til.

Hvorfor selvbyg

Før

Da jeg selv startede med at bygge liggecykler, var det fordi der ikke var ret meget at vælge imellem – i hvert fald ikke tilgængeligt i Danmark.

Derudover kunne man spare en del penge ved selv at bygge sin cykel.

Nu

Man kan stadig spare penge ved selv at bygge sin liggecykel, og tillige giver det en vist tilfredsstillelse, selv at have bygget vidunderet. Man kan også få detaljer præcist, som man ønsker dem.

Ellers er der ikke nu den store fordel ved selv at bygge. Det er som om liggecyklerne er ved at finde deres form. Man kan nu få mange forskellige modeller, som dækker ethvert behov.

Stadig innovationsbehov

Der er dog et område, hvor der stadie er behov for, at nogen opfinder noget smart. Det drejer sig om foldbare liggecykler. Der er en del, der på amatørbasis roder med emnet, men vi mangler nogle gode “seriefremstillede” modeller.

Af: Jørgen Høiberg